Appeltaart Havermout

Appeltaart Havermout (voor 1 persoon)

Ingrediënten

  • 35 gram (glutenvrije) havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 250 milliliter amandelmelk
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 100 gram appelmoes
  • ½ theelepel vanille extract (of aroma)
  • 1 theelepel citroensap (vers of uit een flesje)
  • Handje gebroken walnoten

Bereiding

Roer de havermout, kaneel, gember, amandelmelk, appel, agave en appelmoes in een steelpan door elkaar en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer daarna de vanille en het citroensap erdoor. Doe de havermout in een kom en bestrooi met de walnoten.

Tip: Kook wat rozijnen mee of voeg wat kardemom citroenrasp toe voor nog meer smaak!

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *