Chia pudding

Chiapudding (voor 4 personen)

Ingrediënten

basis chiapudding:

  • 310 ml light kokosmelk, of andere plantaardige melk naar keuze
  • Een scheutje esdoornsiroop, of een zakje vanillesuiker (of andere zoetstof naar keuze)
  • Klein snufje zout
  • 60 gram chia zaad
  • Chocolade hazelnoot variatie
  • 250 ml hazelnootmelk
  • 4 theelepels cacao
  • 4 dadels
  • Een handje hazelnoten
  • 2 stukjes pure chocolade

Frisse matcha variatie:

  • 8 eetlepels plantaardige yoghurt
  • Rasp van een (biologische) limoen
  • 4 theelepels matchapoeder
  • Een handje frambozen

Bereiding

Meng de melk en het chiazaad goed door elkaar en zet dit voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Roer het wel in de tussentijd een paar keer door. Zo krijgt het een soort puddingachtige structuur. Voeg vervolgens smaakmakers naar keuze toe, of volg een van de onderstaande recepten:

Chocolade hazelnoot chia pudding

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie (schud regelmatig, en let er op dat ze niet aanbranden) en hak ze vervolgens grof. Snijd ook de dadels en de chocolade in stukjes en meng alles met de hazelnootmelk, cacao en chiapudding. Verdeel de pudding in porties en eet smakelijk!

Frisse matcha chia  pudding

Meng de yoghurt, de limoenrasp en de matcha met de chiapudding, en roer de klontjes eruit. Verdeel in porties en verdeel de frambozen erover als topping.

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *