Mini Pizza Veganza

Mini Pizza’s Veganza (4 personen)

Ingrediënten

  • 8 pitabroodjes (aanrader: groentebroodjes van de Albert Heijn!)

Voor de saus: 1 kleine ui, 1 teen knoflook, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 2 blikjes (à 68 gram) tomatenpuree

  • paprika, in reepjes
  • champignons, in plakken
  • rode ui, in halve ringen
  • Tomaten, in plakjes
  • 150 gram olijven, in halfjes
  • Artisjokharten
  • Kappertjes
  • Pijnboompitten
  • Knoflook
  • Rucola (vers op de warme pizza)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor zelfgemaakte saus op pizza bodems: Snipper de ui en knoflook en fruit deze in wat olie in een sauspan. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe samen met ±50 ml water, en laat nog even doorwarmen.

 

Verdeel de groenten over de pizza. Bak voor ongeveer 10 minuten.

Tip: Het is ook lekker om knoflook-veganaise te maken voor op de pizza!

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *