DAHL

DAHL (geen foto) (4 personen)

Ingredients:

2 eetlepels plantaardige olie

2 medium uien, fijn gesneden

5 knoflooktenen, gehakt

een stuk gember (ongeveer ter grootte van je duim), geraspt

3 eetlepels garam masala

2 theelepels kurkuma

1 blik tomatenblokjes (400g)

500g verse tomaten, gesneden in blokjes

400g rode linzen (droge gewicht)

1L gekookt water

1 blik kokosmelk

300g verse spinazie

………

Bereiding

  1. Verhit olie in pan en bak uien tot zacht. Voeg dan knoflook en gember toe en bak 2-3 minuten mee.
  2. Voeg garam masala en kurkuma toe en meng goed. Voeg dan de tomatenblokjes en verse tomaten, linzen en gekookte water toe en laat ongeveer 15 minuten koken.
  3. Voeg kokosmelk toe, meng alles goed en laat nog een keer 15 minuten pruttelen of tot je een wat ingedikter geheel hebt en linzen gaar zijn.
  4. Voeg de laatste 2 minuten je verse spinazie toe.
  5. Lekker met rijst en pappadums.

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *