Lavacake

Lavacake in 2 minuten (1 persoon)

Ingrediënten

versie 1:

  • 50 gram bloem
  • 1 mespuntje baking soda
  • 2 eetlepels (20 gram) cacaopoeder
  • 3 eetlepels esdoornsiroop (of ander zoetmiddel naar keuze)
  • 1 eetlepel vloeibare olie
  • 60 milliliter plantaardige melk (of water)
  • (optioneel) 1 theelepel vanille extract)
  • 30 gram chocolade

versie 2:

  • 50 gram (glutenvrij) havermeel
  • 1 mespuntje baking soda
  • 2 eetlepels (20 gram) rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels zoetmiddel of ½ geprakte banaan
  • 60 milliliter plantaardige melk (of water)
  • (optioneel) 1 theelepel vanille extract
  • 30 gram pure chocolade

Bereiding

Roer alle ingrediënten voor één versie, behalve de chocolade, door elkaar in een kleine kom. Schep de helft van het mengsel in een grote mok en plaats hierop in het midden de stukjes chocolade. Schep de rest van het mengsel hier overheen.

Plaats de mok  2 minuten in de magnetron op 800 watt.

Tip: Ben je gek op pindakaas? Vervang de 30 gram chocolade door 10 gram chocolade en een flinke eetlepel (gezouten) pindakaas. Het resultaat is een nog veel smeuïger cakeje met heerlijke gesmolten chocoladepindakaas erin.

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *