Groene erwtendip

Groene erwtendip

Ingrediënten

  • 75 gram ongezouten amandelen
  • 150 gram tuinerwten uit blik/pot, uitgelekt
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 3 eetlepels water
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handje verse koriander
  • Snuf zout en peper naar smaak

Bereiding

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een egale dip.  Voeg indien nodig wat extra water toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Lekker op knäckebröd, op brood of maak er een feestje van met nacho’s of groentechips!

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *