Een dagje groen moet je doen!

Een dagje groen moet je doen! 🌱🌎

Wat goed! Je bent bewust bezig met het milieu, de aarde en de dieren .

Een milieuvriendelijk leven begint in je handtas!

Wanneer je geïnteresseerd bent in een plantaardige levensstijl en opzoek gaat naar informatie, is er heel wat te vinden. Maar waar begin je? Sommige mensen gaan zelf actief op zoek naar tips, andere proberen eens wat. Vaak kom je dingen tegen zoals; duurzame, veganistische verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, keukenspullen en andere gadgets. Maar heb je er al eens over nagedacht om te binnen bij je handtas? Veel spullen die je dagelijks gebruikt kun je makkelijk vervangen door een milieuvriendelijk alternatief. Daarom hier enkele tips voor een milieuvriendelijke inhoud voor je tas 😉.

 

  • Telefoon

Deze gebruik jij vast elke dag. Al eens nagedacht om je elektronica te verduurzamen? Jammer genoeg worden er weinig elektronische producten gerecycled. En het is ook nog zo dat er bij de productie van dat soort producten vaak kinderarbeid, lage salarissen en veel CO2-uitstoot bij komt kijken. Daarom is er de Fairphone; een Android-smartphone die op een duurzame manier geproduceerd wordt. Ook de Refurbished phones zijn hot! Dit zijn goedkope tweedehands telefoons die opgeknapt zijn. Een soort ‘gerenoveerde’ telefoon met een goede kwaliteit! De moeite waard om je hier dus eens in te verdiepen.

Zie: fairphone.com, greenmobile.com, rebuy.com, partly.com

  • Telefoonaccessoires

Wil je je (refurbished) telefoon voorzien van een duurzaam hoesje? Er zijn plastic-vrije telefoonhoesjes te koop. En het is ook nog eens super uniek. Denk ook eens aan duurzame oordopjes, powerbanks. Sommige kosten een paar cent, maar dan kun je er ook weer een aantal jaren meer vooruit.

Zie: pelacase.com, trobla, woodprotects, House of Marley, Gerrard Street, WakaWaka, Groenegadgets.com

  • Tampons

Jaarlijks worden er zo’n miljarden tampons en maandverbanden gebruikt door de Nederlandse vrouw. Dit komt allemaal bij het afval terecht. Zonde! Herbruikbare producten zoals menstruatiecups en wasbaar maandverband zijn een makkelijke en milieuvriendelijke oplossing. De site Cupkiezer kan je helpen om, zoals de naam al verraadt, te kiezen.

Wil je toch de gangbare menstruatieproducten gebruiken? Kies dan voor biologisch katoen, en gooi de afvalproducten bij het restafval en nooit in het riool.

Zie: OrganiCup, Yoni.care, Green Beauty Shop, Natracare, cupkiezer.nl

  • Notitieboekjes en agenda

We gebruiken veel papier om op te schrijven. Het FSC keurmerk is natuurlijk goed, maar het kan beter. Zo bestaan er uitwisbare, Eco en Green notitieboekjes. Ook kun je prima je eigen agenda samenstellen in een blanco (uitwisbaar) notitieboekje. Toch een papieren boekje? Kijk dan naar een biologisch keurmerk of FSC, en kies niet voor een leren of plastic cover.

Zie: paperontherocks.com, Greenstory, Bambook, CorrectBook, Greenbook

  • Lunchbakjes en zakjes

Plastic zakjes kun je natuurlijk het beste vervangen door een bakje of broodtrommel, hier zijn verschillende milieuvriendelijke varianten voor te vinden. Denk aan bioplastic, de EcoLunchbox, BPA-vrij, roestvrijstaal (RVS) of lunchbots (;een broodtrommel met vakjes).

Boterhamzakjes zijn natuur harstikke milieuvervuilend, een goed alternatief is een herbruikbare stoffen zakje, een uitwasbare of papieren zak.

Zie: ecomondo.nl, greenjump.nl, Biocareonline.nl, Stasher Bag, Snack’n Go, Boc’n Roll, If you care, Zuperzozial, Lunchskins

  • Deodorant

We nemen vaak even een flesje deo mee voor onderweg, maar veel bekende beautymerken zijn niet dierproefvrij, veganistisch of milieuvriendelijk. Hoe maak je dan een verantwoorde keuze? Er zijn vele ecologische producten in opkomst die je gewoon kunt vinden in de winkel bijv. Etos, Albert Heijn, EkoPlaza, Douglas, Rituals of Kruidvat. De meeste merken zijn goed betaalbaar en hebben ook een lekkere hand- of bodycrème, mooi meegenomen dus.

Zie: Nuud, Lekker in een potje, Ohm, Love Beauty and Planet, Dr. Organic, Salt of the Earth, Soft & Gentle

Nog meer informatie?

Kijk o.a. op duurzame-relatiegeschenken.com, naoki.nl, ikbenirisniet.nl, Lisa goes Vegan, the vegan effect, Klooker platform, ecogoodies.nl, daklapack.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *