Red de konikpaarden

14 Februari 2020 – Kinderen doen valentijnswens en vragen Staatsbosbeheer om boetes uit te delen aan opdringerige bezoekers 
 
De kinderen en jongeren van VeggieSquad hebben een valentijnskaart gestuurd aan Staatsbosbeheer met een hartewens voor de konikpaarden op Texel. De leden van VeggieSquad vragen Staatsbosbeheer om boetes uit te delen aan opdringerige bezoekers die de konikpaarden op Texel willen aaien of voeren. Staatsbosbeheer schreef gisteren dat de konikpaarden op Texel mogen blijven. Ze schreven daarbij ook dat konikpaarden die opdringerig gedrag vertonen wel naar het slachthuis moeten. Het is echter niet de schuld van de paarden dat zij opdringerig gedrag vertonen. Dit gedrag van de paarden wordt veroorzaakt door mensen die contact zoeken met de paarden. VeggieSquad biedt in de verstuurde kaart daarom een goed alternatief aan Staatsbosbeheer. De mensen moeten worden aangepakt op hun gedrag, niet de konikpaarden, zeggen de jongeren. VeggieSquad vraagt Staatsbosbeheer boetes uit te delen aan bezoekers op Texel die contact proberen te maken met de paarden. Deze boetes liegen er niet om: een bedrag van 1000 euro aan volwassenen die zich met de paarden bemoeien en voor kinderen een boete van 500 euro. Door zulke grote consequenties te stellen voor bezoekers, zullen de bezoekers de paarden hopelijk met rust laten en kan voorkomen worden dat de paarden omwille van hun gedrag naar de slacht moeten.

12 Februari – KONIKPAARDEN TEXEL  GERED OF TOCH NIET?

Wij, de kinderen en jongeren van VeggieSquad, hebben vandaag een gesprek met de directeur van Staatsbosbeheer gehad. De directeur heeft ons laten weten dat de Konikpaarden voorlopig op Texel mogen blijven leven.

Ysbrand, onze jongste actievoerder, voerde namens VeggieSquad het woord samen met 23 dierenbelangenorganisaties waaronder Comité Dierennoodhulp, Animal Rights en de Dieren Coalitie.

Ysbrand: “Wij maken ons heel erg zorgen om de opdringerige paarden. Staatsbosbeheer heeft namelijk gezegd dat zij opdringerige paarden naar het slachthuis willen brengen. Ze weten nu al dat er opdringerige paarden zijn, dus dit betekent dat er een aantal paarden misschien naar de slacht moeten. Staatsbosbeheer zegt dat ze van dieren houden, maar dan moeten ze geen dieren doden. Dieren zijn geen producten!
Wij vinden het ook heel erg dat de Konikpaarden in Lauwersmeer (Groningen) zijn gedood. Daar staan nog meer paarden en het is nog onbekend wat er met hen gaat gebeuren.
Wij denken nu dat Staatsbosbeheer de Konikpaarden het liefste uit het nieuws wil houden zodat niemand in de gaten heeft dat er onschuldige dieren worden doodgemaakt!”

VeggieSquad voerde afgelopen weken actie tegen het doodmaken van de Konikpaarden op Texel. Hiervoor diende zij een gratieverzoek in bij de Koning, de burgemeester van Texel en de directeur van Staatsbosbeheer.
Verder heeft Veggiesquad een selfie-actie gestart waarin zij andere jongeren opriepen een paardenhoef op hun hand te tekenen en de foto hiervan op sociale media te plaatsen, om steun te betuigen voor de paarden. De actie werd gesteund door veel jongeren en natuurorganisaties.

05 Februari – RED DE PAARDEN!! Kom in actie voor de Konikpaarden op texel! Staatsbosbeheer wil de paarden laten doodmaken in het slachthuis. Dit mag niet gebeuren! Wij roepen iedereen op om een hoefje op zijn/haar hand te tekenen, daar een foto van te maken en deze te delen op social media onder de hashtags #reddepaarden #staatsbosbeheer samen met de onderstaande begeleidende tekst.
Beste mensen van staatsbosbeheer, Ik, als burger, vrees voor het lot van de konikpaarden op texel. Ik wil graag dat deze paarden blijven leven. Daarom roep ik u op om deze paarden onder te brengen bij stichting paard in nood of op een andere plek in Nederland zodat zij niet worden gedood. #reddepaarden #staatsbosbeheer Tag je vrienden en vraag hen om mee te doen aan deze actie.

 

02 Februari 2020

Kinderen doen oproep aan Koning om Konikpaarden te redden van de slacht

Wij, de kinderen van de VeggieSquad hebben samen met kinderen van de groep Datkananders een gratieverzoek ingediend voor de konikpaarden op Texel.

Staatsbosbeheer wil de konikpaarden op Texel voor half Maart naar het slachthuis doen. De dood dreigt voor deze pony’s.

Wij hebben ons gratieverzoek voor de pony’s gestuurd naar de Koning, de burgemeester van Texel en Staatsbosbeheer die verantwoordelijk zijn voor het plan om pony’s gevangen te nemen en te laten doden in het slachthuis.

Wij hopen dat zij hun geweten laten spreken en ons gratieverzoek gaan inwilligen om het leven de pony’s te sparen die niemand hebben kwaad heeft gedaan.

Bovendien is het doden van de pony’s ook niet nodig, omdat ze ook opgevangen kunnen worden in Spanje bij Stichting Paard in nood. De Koning kan ook zijn landgoed aanbieden om de pony’s te redden.