Spaghetti bolognese

Spaghetti Bolognese (2-3 personen)

Ingrediënten

 • 1 grote ui
 • 1 flinke prei
 • 1 winterwortel
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels olie
 • 1 pakje PLANTAARDIG GEHAKT (à 180 gram)
 • 1 blik bruine linzen (à 400 gram)
 • 300 gram (volkoren) spaghetti
 • 1 pot (à 400 gram) tomaten-pastasaus met kruiden
 • Zout en peper naar smaak
 • evt een handje verse basilicum

Bereiding

Snijd de ui, prei en wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de groenten met het plantaardige gehakt ongeveer 5 minuten. Laat de linzen uitlekken en bak ze een paar minuten mee. Breng een grote pan water aan de kook voor de spaghetti en kook deze volgens de verpakking gaar. Voeg intussen de tomatensaus toe aan het linzen-groenten mengsel. Laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen, totdat de wortel zacht is. Snijd de basilicum, als je die gebruikt, fijn en roer door de saus.

Serveer de spaghetti met de saus.

Tip: Lekker om te bestrooien met EDELGIST als je dat in huis hebt. Dit recept is ook erg lekker met kleine balletjes NOTENGEHAKT in plaats van plantaardig gehakt uit de supermarkt.

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *