Citroenkoekjes

Citroenkoekjes (6 personen)

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Rasp en sap van 1 middelgrote citroen
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kleine kom de suiker, olie, vanille extract en citroensap tot de suiker is opgelost. Meng in een grotere kom bloem, bakpoeder, citroenrasp en zout. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en kneed het geheel tot een egaal deeg. Neem steeds ongeveer een eetlepel van het deeg, rol tot een balletje en druk plat tot een koekje. Vorm zo ongeveer 18 koekjes en bak ze in 10-12 minuten gaar.

Tip: Lekker met verse muntthee erbij.

Receptbron: Vegan Challenge

Op 1 October start de nieuwe VeganChallenge! Ga jij ook de uitdaging aan om 1 maand lang plantaardig te eten? Als deelnemer krijg je dagelijks heerlijke recepten en tips toegestuurd. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *